Dirigent

Crescendo Alphen staat sinds februari 2016, onder leiding van Inge Lage Venterink. Inge studeerde in 2011 af voor opleiding docent muziek met hoofdbijvak zang en dwarsfluit. Momenteel studeert ze hafa-directie bij Danny Oosterman aan het conservatorium van Amsterdam en gaat ze afstuderen op 21 mei 2016.
Inge werd op 20 augustus 1988 geboren in Enschede en groeide op in het Twentse dorp, De Lutte. Op haar zevende begon ze met dwarsfluitlessen van Baukje Toren en Miranda Loff. En op haar 14e nam ze naast haar fluitlessen ook zanglessen aan de muziekschool te Losser.
Tijdens haar eerste studie in Enschede was ze werkzaam voor de muziekschool Twente, als dirigent van diverse koren en orkesten en als zangeres.

Momenteel speelt Inge dwarsfluit bij de St. Plechelmus harmonie in De Lutte en is actief als zangeres bij diverse orkesten en bands. Ze volgde onder andere lessen bij Miranda Loff, Magdalena Kadolzkia, Edward Hoepelman en Babette Labeij. Als dirigent is Inge verbonden aan het opleidingsorkest St. Ceacilia te Hoogland, fanfare Schermerhorn en Ursem en volgt ze regelmatig masterclasses bij onder andere Rob Goorhuis, Erik Janssen en Alex Schillings.
Ook is ze docerend actief. Ze werkt voor de stichting Care&Culture, geeft zang en dwarsfluitlessen en is verbonden aan de muziekschool Amsterdam. Naast haar docerende en dirigerende werkzaamheden geeft Inge muzikale workshops en lezingen over didactiek en pedagogiek gericht op diverse doelgroepen.

Inge heeft een eigen website: