Muziekvereniging Crescendo uit Alphen aan den Rijn zoekt een inspirerende en enthousiaste dirigent(e) voor haar harmonieorkest

Muziekvereniging Crescendo opgericht in 1923 is een vereniging waar op een gezellige manier muziek wordt gemaakt. De vereniging is begonnen als harmonie en later uitgebreid met een drumfanfare, majorettes en een blaaskapel. Als concerterende harmonie lopen wij niet op straat, maar geven zittend binnen en buiten concerten. Deze afdeling telt op dit moment ruim 40 leden in leeftijd variërend van schoolgaand tot gepensioneerd en heeft haar vaste repetitie op donderdagavond.
Per juli 2019 zal onze huidige dirigent haar muzikale kennis elders inzetten. Hierdoor zijn wij op zoek naar een nieuwe dirigent(e) die verantwoordelijk is voor de artistieke en muzikale leiding van het orkest.
Daarnaast verwachten wij van de dirigent(e) dat hij/zij:

 • In het bezit is van het diploma conservatorium HAFABRA of dit op korte termijn zal behalen
 • Inspirerend en motiverend is en dit op een tactvolle manier op onze leden kan overbrengen
 • Een actieve en sturende rol heeft in de muziekcommissie
 • Een uitgebreide repertoirekennis heeft en deze kan toepassen om samen met de muziekcommissie tot een evenwichtig repertoire keuze kan komen.
 • Naar het bestuur een adviserende rol heeft aangaande de muzikale ontwikkeling van de vereniging
 • In staat is om eventueel arrangementen op basis van de kwaliteitsverschillen en bezetting aan te passen in lijn met het orkest
 • Een actieve bijdrage kan leveren aan het jaarlijkse concert met de overige afdelingen van de vereniging
  Aanvullende informatie omtrent onze vereniging kunt u vinden op onze website www.crescendoalphen.nl. Heeft u vragen over deze vacature, dan kunt u ook contact opnemen met Johan Kerling op telefoonnummer 06-53654241.
  Eén of twee proefdirecties maken onderdeel uit van de procedure.
  Bent u de dirigent(e) waar wij naar op zoek zijn stuur dan uw sollicitatiebrief en cv naar crescendoalphen@gmail.com.