Terug naar De Pen

De pen van Wendy Huibers-van Egmond

Na de pen van mijn nichtje Tessa gekregen te hebben, zal ik het een en ander over mezelf vertellen.
Mijn naam is Wendy Huibers-Van Egmond, ik ben 25 jaar oud en ik ben ongeveer 18 jaar lid van deze gezellige vereniging. Muziek maken zit bij ons in de familie in het bloed. Ik ben er dus van kleins af aan al mee opgegroeid. Mijn beide ouders en zus spelen ook al jaren in het orkest op klarinet en hoorn.
Op mijn 7e jaar ben ik begonnen met fluitles nemen op de muziekschool. Na 3 jaar les gehad te hebben van Mark Lotz, ben ik met het les nemen gestopt. Ik ben eigenlijk vrijwel meteen terechtgekomen in het orkest wat ik natuurlijk ontzettend gaaf vond. Ik bakte er natuurlijk nog niet zo veel van, want het ging allemaal veel te vlug, maar uiteindelijk heb ik daar ontzettend veel geleerd. Het eerste muziekstuk dat ik helemaal mee kon spelen zal ik nooit vergeten. Wat was ik trots!
Door de jaren heen zijn er veel vriendschappen ontstaan waar ik erg blij mee ben. Inmiddels ben ik ook zo’n drie jaar getrouwd met Daniël, die ik zo’n 17 jaar gelden bij de harmonie heb leren kennen. In alle jaren dat ik lid ben van deze vereniging, is de samenwerking met een Amerikaans jeugdorkest het leukste wat ik ooit meegemaakt heb . Zij verbleven vorig jaar, een weekend, als onze gasten in Nederland. Het was een ontzettend gaaf weekend. We hebben een gezamenlijk concert mogen geven in het parktheater, en dit was echt een feestje! Ik had nog nooit met zoveel mensen (120!) muziek mogen maken, dus dit is echt een moment dat ik nooit zal vergeten. En ik hoop dat we in de toekomst nog een keer zoiets moois kunnen organiseren.
Ik zou graag de pen door willen geven aan Michelle den Haan, die lid is van de majorettes.