Terug naar De Pen

De pen van Claudia den Haan

Hoi, ik ben Claudia en ik ben 15 jaar. Ik zit op het Groene Hart Lyceum in 4 havo. Mijn hobby’s zijn muziek maken en tekenen.
Ik zit al vanaf 2003 bij Muziekvereniging Crescendo. Ik ben hier gekomen via mijn moeder die toen al bij de drumband zat. Ook mijn opa en oma, mijn neef Jos en zijn vrouw Bianca en nog een aantal familieleden zaten al bij de vereniging.
Ik begon in augustus 2003 bij de majorettes. Ik vond het erg leuk om te doen en er waren erg gezellige mensen. De groep was toen nog behoorlijk groot. Later ging er een aantal meiden vanaf, dus werd de groep wat kleiner. Maar het bleef erg gezellig! Elke maandag was het weer een feest om er naar toe te gaan en lol te hebben met alle meiden. Na 5 jaar werd het toch wel erg druk. Ik zat toen op hardzwemmen en ging vaker trainen. Dit was op de maandagavond dus ik moest toch een keuze gaan maken. Ik heb in januari 2009 besloten te stoppen met majoretten en me te concentreren op het zwemmen!
Toch vond ik het ook wel erg leuk om af en toe met mijn moeder mee te gaan kijken bij de drumband. Ik ging nog steeds mee naar optredens om te kijken maar ging ook steeds vaker mee naar de repetities. De mensen daar kende ik al en het was eigenlijk altijd wel gezellig. Ik vroeg op een gegeven moment aan mijn moeder of ik bij de drumband mocht. Eerst was ze hier op tegen omdat het haar enige avondje was dat ze ff zonder ons was, maar omdat ik toch al vaak mee ging maakte het eigenlijk ook niets meer uit. Ik moest wel eerst bewijzen dat ik het leuk bleef vinden… dit deed ik door af en toe les van mijn opa te krijgen en zelf veel te oefenen. In april 2011 werd ik dan toch lid. Ik kreeg nog steeds apart les van mijn opa en na een tijdje samen met Mart-Antonny. Daarna mocht ik met de groep mee gaan repeteren en dit was/is onwijs gezellig! Je houdt er echt vrienden aan over 
In november 2012 werd er bij de drumband gevraagd of er mensen mee wilde helpen bij de harmonie in het slagwerk. Ik vond het wel leuk om een keer te proberen. Samen met mijn moeder gingen we af en toe mee repeteren en hadden we in november een concert. Het beviel me eigenlijk wel bij de harmonie. Mijn oma stond daar ook bij het slagwerk en het was erg gezellig. Na het concert heb ik eigenlijk vrij snel besloten ook hier te blijven. Ondertussen was ik gestopt met zwemmen dus ik had alle tijd! Samen met mijn oma en drummer Hidde was/is het elke week erg gezellig bij het slagwerk maar ook de andere mensen zijn erg gezellig.
Ook ben ik nog reserve bekken speelster geworden bij de blaaskapel! Erg leuk hoe we daar elke keer een feest van maken! Ik heb dus eigenlijk alle afdelingen bij de muziekvereniging gehad! Elke afdeling is leuk op zijn eigen manier omdat de manieren van de repetities allemaal zo anders zijn. Het verveelt nooit.
Ik geef de pen nu aan…. Ehm ja das een lastige… ik kies voor Ivo Geel omdat ook hij een goede vriend is geworden en ik denk dat hij wel een leuk stukje kan schrijven!