Bestuur & Organisatie

Het bestuur van Crescendo bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die zich bijna dagelijks bezighouden met de gang van zaken rond onze muziekvereniging.
Naast het bestuur heeft de vereniging velen vrijwilligers die velen hand en spandiensten verlenen.

Bestuur:

Voorzitter:
Jos de Boer
Penningmeester:
Bennie Holtrop
Secretaris:
Daniel Huibers

Overige Bestuursleden:
Sandra den Haan
Ton Hageman
Jenina Wiering
Ivo Geel

Ik ben Jos de Boer, voorzitter van muziekvereniging Crescendo. Al ruim 38 jaar lid, begonnen als tamboer en nog steeds tamboer. Spelend op de overslag in de fanfare, of kleine trommel in de dweilband, het maakt mij niet uit. Gezelligheid staat bovenaan de lijst, daarbij ook zo af en toe een muzikale uitdaging opzoeken. Crescendo is een vereniging waar iedereen zich thuis moet voelen! “Voor elkaar, met elkaar!” Wij proberen een omgeving te creëren waar een ieder zijn ambities kan verwezenlijken en op een prettige wijze kan musiceren. Een eigen clubgebouw staat in ons bijna 100 jarig bestaan nog steeds heel hoog op de verlanglijst, wie weet?

Hoi Allemaal! ik ben Daniël Huibers en ben inmiddels al ruim 10 jaar bestuurslid van muziekvereniging Crescendo.
Begonnen als algemeen bestuurslid, daarna jarenlang 2e secretaris, de afgelopen twee jaar vicevoorzitter en sinds februari 2018 heb ik het secretariaat overgenomen van Esther.
Ik ben inmiddels 19 jaar lid van Crescendo, momenteel bij de harmonie, de dweilband en de drumfanfare.
Ik ben in 1999 begonnen op trompet bij de harmonie, heb wat overstapjes gemaakt naar o.a. trombone, euphonium, hoorn en bastuba, maar ben sinds september vorig jaar weer terug op mijn vertrouwde plekje tussen de andere trompettisten.
In de toekomst zou ik graag nog eens de overstap willen maken naar de bastrombone, maar diep in mijn hart is de trompet wel mijn nr. 1!
Naast dat ik actief ben als bestuurslid en spelend lid neem ik plaats in diverse (concert)commissies en probeer ik mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de muzikaliteit binnen de dweilband en de drumfanfare als instructeur.
Ik ben sinds september 2013 getrouwd met Wendy, die ik ook heb leren kennen binnen de vereniging.
Naast mijn (dagelijkse) werkzaamheden binnen Crescendo ben ik ook werkzaam als begeleider bij Stichting Ipse de Bruggen in Nieuwveen. Hier werk ik met mensen met een verstandelijke beperking met zeer uiteenlopende niveau’s en met ernstig probleemgedrag. Na een dag werken is niets zo lekker als even je gedachten verzetten door lekker met muziek bezig te zijn.
En waar kan dat nou beter dan bij Crescendo?!

Ik ben Bennie Holtrop, inmiddels 12 jaar lid van Muziekvereniging Crescendo en al 10 jaar in het bestuur. De eerste 3 jaar als 2de penningmeester en sinds 7 jaar penningmeester. Mijn motto is “een concert geven hoeft geen geld op te brengen maar het hoeft ook niets te kosten.” Ik ben opgegroeid in Friesland waar ik in mijn jonge jaren op diverse instrumenten in een fanfare heb gespeeld. Nadat ik mijn HBO studie in Utrecht had afgerond kreeg ik een baan bij een verkoopmaatschappij in Alphen aan den Rijn. Om na een drukke werkdag een stukje ontspanning te vinden besloot ik om mijn oude hobby weer op te pakken. Zodoende ben ik bij Muziekvereniging Crescendo op een Euphonium gaan spelen. Inmiddels niet alleen bij het Harmonie orkest maar ook in de Dweilband de Herriemonie en de drumfanfare. Zodra het kon zijn mijn 2 dochters, Noa en Isa, ook lid geworden en zitten beide bij de majorettes. Sinds 2018 is Noa zelfs miss majorette. Mijn vrouw Patricia is weliswaar geen lid maar wel besmet met het Crescendo virus, zij loopt al jaren als vaste begeleiding bij de drumfanfare en verzorgd ook al sinds de afgelopen 5 jaar de catering bij onze jaarlijkse uitvoering.

Ik ben Ivo Geel, 21 jaar en nu ongeveer 10 jaar lid bij Muziekvereniging Crescendo. Ik ben op mijn 11de gestart bij de drumband en speel daar momenteel de timtoms. In 2016 ben ik ook lid geworden van de Harmonie als drummer en ben bij het jeugdorkest ‘Tutti Forte’ aan het werk als slagwerk instructie. Naast mijn muzikale hobby’s heb ik een opleiding gedaan in Business IT & Management. Deze opleiding geeft de perfecte brug weer tussen de klant en een IT oplossing. Ikzelf wil me op het gebied van data informatie specialiseren, omdat ik het interessant vind om bedrijven te kunnen helpen met het nuttig gebruiken van hun eigen digitale datastromen.

Hallo Allemaal,
Mijn naam is Ton hageman. Ruim 20 jaar terug begonnen mijn zoon en vrouw bij crescendo met het leren trommelen en Lyra spelen.
Ik zelf ging regelmatig kijken en werd gevraagd voor begeleider van de drumband. Dit doe ik al veel jaren met plezier.
Ik ben ook actief nu en in het verleden, bij andere verenigingen.
Ik heb het altijd wel Leuk gevonden hand en span diensten te doen.
t.b.v. het 75 jarig bestaan van Crescendo was er een commissie nodig voor
organisatie van de feest avond, wij kregen als opdracht mee, bedenk de indeling van deze avond en zorg dat het betaalbaar is.
We hebben 3 jaar acties gedaan om geld in te zamelen om een groot deel
van de kosten te kunnen betalen.  De activiteiten commissie samen met Rein, Cor en Bianca was een feit.
We vonden dit zo gezellig en ook nuttig voor de vereniging dat we dit hebben doorgezet en zijn nog steeds actief.  In de loop van de jaren heb ik ook al een poos in het bestuur gezeten en na afwezigheid van een paar jaren ben ik er nu weer in beland binnen het bestuur heeft een ieder bepaalde inbreng en is actief bezig met de vereniging.
Ik stel het erg op prijs dat we bij Crescendo iedereen in zijn waarden laten,  iedereen speelt naar zijn vermogen en moet er plezier in hebben!
Mijn dochter en haar man hebben 3 kinderen; 2 meiden en 1 jongen; waar we wel wat tijd mee kwijt zijn.
Mijn vrouw en ik zijn blij dat we het kunnen en mogen doen, we kunnen hier leuk op terug kijken.
Gelukkig blijft dit nog even de komende jaren.
Mijn zoon en vriend hebben een prachtige boerderij in Brabant en hebben dat prima geregeld.
Wij gaan hier regelmatig een weekendje naar toe en genieten van de gezelligheid en het gebeuren daar.
Ik werk bijna 40 jaar bij de KLM en heb het daar prima naar mijn zin.

Oud bestuursleden:

Hallo collega muzikanten,
Mijn naam is Peter van den Burg en sinds februari maak ik weer onderdeel uit van het bestuur. Ik zeg weer, wat ik heb van 1986 tot 2011 deel uitgemaakt van het bestuur. Na 25 jaar diverse rollen te hebben vervuld in het bestuur heb ik deze taak overgelaten aan een jongere generatie. Dit jaar heb ik mij beschikbaar gesteld omdat ik weet hoe belangrijk het is voor de vereniging om met een volledig bestuur te werken. Ik ben nu ruim 40 jaar lid van Crescendo en ik heb daarbij altijd verschillende slagwerkinstrumenten bespeeld. Zo’n 30 jaar geleden ben in begonnen met het lesgeven van nieuwe tamboers in het kader van mijn studie aan de lerarenopleiding. Een aantal jaren later ben ik Hennie van Egmond gaan assisteren als instructeur van de drumband, wat wij nog steeds samen vorm geven. Het laatste jaar loop ik als tamboer maître voor de drumfanfare.Ik ben getrouwd met Klary en heb twee geweldige dochters, Chantal en Anouschka. Beide dochters zijn ook lid geweest van Crescendo. Ik werk als werkvoorbereider bij een bedrijf in kunststofvloeren waarbij ik ook een gedeelte verantwoordelijk ben voor veiligheid en gezondheid. Muzikale groet van Peter.